امکان اقتصاد دریا برای ایجاد 9300 شغل
مهندس محسن بحیرایی، عضو هیات مدیره و رییس کمیته کشتی سازی انجمن مهندسی دریایی ایران و مدیر کمیته بازاریابی شورای تخصصی صنعت دریایی، از امکان ایجاد 9300 شغل برای مدت دو سال در صورت اجرایی شدن تنها 5 درصد از عملیات تامین 1800 فروند شناور مورد نیاز برای تجهیز ناوگان دریایی کشور خبر داد.
به گفته وی، براساس آمار رسمی منتشر شده توسط دبیرخانه شورایعالی صنایع دریایی کشور، ناوگان دریایی برای اینکه بتواند نقش ووظایف قانونی خود را در حوزه های مختلف به انجام برساند به حداقل 1800 فروند انواع شناور نیاز دارد. این 1800 فروند شامل انواع شناور از VLCC، MR، لنج تا انواع Tug boat و ... است. حال اگر فرض کنیم 300 فروند این آمار دقیق نیست و حداکثر 200 فروند این لیست شامل شناورهایی است که امکان سنجی تولید آن مشمول مناقشه و اختلاف نظر است، نتیجه می شود 1300 فروند انواع شناوری که سابقه و رزومه تولید آن در صنایع مختلف کشور مهیا و موجود است. حال اگر تنها 5 درصد این شناورها که قبلا سابقه تولید آن در کشور وجود دارد به کارخانه هاو شیپ یاردهای کشور و خصوصا بخش خصوصی تزریق شود یعنی 60 تا 70 درصد فروند شناور( با عمق تولید داخلی فراتر از 50 درصد)، ظرفیت مناسبی از بابت ایجاد اشتغال در کشور خواهیم داشت. با توجه به اینکه کالاهای مورد نیاز این شناورها بیش از 50 درصد داخلی است و مابقی نیازمند واردات است.
ایجاد 4 تا 7 شغل غیرمستقیم با یک شغل مستقیم دریایی
بحیرایی در اولین نشست شورای تخصصی صنعت دریایی، افزود: از طرف دیگر حتما عنایت دارید که ساخت یک فروند شناور حدود 30 تا 35 متری (انواع یدک کش 1200 تا 4000 اسب بخار) حداقل 5000 نفر ساعت طی دو سال کار نیاز دارد .این یعنی چیزی حدود 208 نفر ساعت در هر ماه و 26 ساعت نفر روزانه برای یک فروند شناور. اگر ما طی دو سال این کار را انجام دهیم با توجه به اینکه در صنعت دریایی کشور هر یک شغل مستقیم بین 4 تا 7 شغل غیرمستقیم را فعال می کند، با میانگین 5 شغل غیرمستقیم، معادل 31 نفر شغل ایجاد می شود. اگر ما با 5 درصد ظرفیت کشور یعنی 60 تا 70 فروند شناور جلو برویم ، بالغ بر 9300 شغل را برای دو سال در کشور ایجاد کرده ایم. نیاز استراتژی کشور را برطرف کرده و کلیه زنجیره تامین را فعال کرده ایم و ...
درخواست شورا از سازمان متخصصین ایران
به گفته مدیر بازاریابی شورای تخصصی صنعت دریایی، حداکثر انرژی و پتانسیلی که نیاز است 5 درصد ظرفیت کشور اجرایی شود 300 میلیون دلار است. در این زمینه به عنوان اولین مطالبه شورای تخصصی صنعت دریایی از سازمان متخصصین و مدیران ایران درخواست داریم تا سیستم بانکی کشور ما یا هر مرجع دیگری، این اعتبار 300 میلیون دلاری را ایجاد کند، مشتری را ما معرفی می کنیم و ضمانت ها را ما تامین می کنیم، مانعی در این زمینه نداریم. اگر ما این 5 درصد را تامین کنیم، قادر خواهیم بود یاردهای خصوصی و نیمه خصوصی کشور را فعال کنیم، زنجیره تامین زنده می شود، فولاد سازی و بسیاری صنایع مرتبط دیگر با صنعت دریایی به راه می افتد و پیامدهای مثبتی هم در اقتصاد و هم در اشتغال کشور بروز وظهور خواهد کرد.
انتهای پیام/