۱۴۰۳/۰۹/۱۹
در اولین نشست شورای تخصصی صنعت دریایی کشور مطرح شد

تسهیل رابطه دولت و بخش خصوصی در صنایع دریایی

در اولین نشست شورای تخصصی صنعت دریایی کشور، بر ضرورت تسهیل رابطه دولت و بخش خصوصی در پیشبرد اهداف اقتصاد دریامحور وتوسعه صنایع دریایی تاکید شد.
تسهیل رابطه دولت و بخش خصوصی در صنایع دریایی

 به گزارش گفتمان دریا، دکتر سیاوش یگانه، صاحبنظر صنایع دریایی و مدیر گروه کشتیرانی آکادمی دریایی سیراف  با اشاره به ضرورت تشکیل شورای تخصصی صنعت دریایی به منظور ایجاد نقش تسهیلگری در ارتباط بخش خصوصی و بدنه دولت برای پیشرفت صنعت دریایی کشور، خاطرنشان کرد: امیدوارم این شورا بتواند ارتباط بین این صنعت و دولت را تسهیل‌گری کند. وی تاکید کرد: چه بخواهیم و چه نخواهیم عمده این صنعت، در دست دولت است و امیدواریم این شورا بتواند زمینه افزایش ارتباط و تعامل دولت  وبخش خصوصی در حوزه صنایع دریایی را تسهیل گری کند تا از این طریق سهم شرکت‌های خصوصی به آن‌ها داده شود.

وی گفت: در حال حاضر به واسطه وجود برخی ارتباط‌ها ورانت‌ها ، عملا سهم بخش خصوصی از صنایع دریایی کشور نادیده گرفته شده است و در حالی که پتانسیل زیادی در بخش صنعت دریایی وجود دارد بخش خصوصی در بسیاری از موارد از این پتانسیل‌ها بی‌بهره است. بررسی‌ها نشان می‌دهد شاید در شرایط فعلی، بیشتر از 3 درصد از پتانسیل دریایی ما استفاده نشده است؛ امیدوارم بتوانیم با هم‌افزایی میان دولت وبخش خصوصی، این سهم را افزایش دهیم.

یگانه با بیان اینکه، در کشورهایی مانند امارات تنها بندر جبل علی بیش از 17.8 درصد درآمد ناخالص ملی این کشور را تامین می‌کند ، گفت: در کشور فیلیپین نیز 21.6 درصد از کل درآمد ناخالص آن از طریق دریا و توسط دریانوردان تامین می‌شود.وی بر ضرورت رشد صنعت دریانوردی و تربیت دریانورد در کشور تاکید گرفت  وگفت: در ایران بیش از 4 تا 5 هزار کیلومتر خط مرزی دریایی داریم که امیدوارم این شورا بتواند پتانسیل‌های بالقوه این مناطق را به فعل درآورد؛ چون این صنعت نو پا بسیار جای کار دارد.

پیشرفت فناوری دریایی شرط توسعه دریامحور

مدیر کمیته فناوری‌های نوین شورای تخصصی صنعت دریایی کشور، نیز پیشرفت فناوری‌های دریایی را یکی از شروط اصلی توسعه‌ دریامحور اعلام کرد.

دکتر هوشمند، با اشاره به ضرورت توسعه فناوری‌های نوین در صنعت دریایی ودریانوردی ایران گفت: می‌توان گفت دریا بزرگترین حوزه فناوری را از نظر حوزه‌های تخصصی به خود اختصاص می‌دهد؛ نه تنها بزرگترین که حتی پیچیده‌ترین فناوری‌ها در دریا استفاده می‌شود.

وی افزود: پیچیده‌ترین سامانه‌ای که بشر موفق به ساخت آن شده است سامانه زیردریایی است که بیشترین فناوری‌ها با پیچیدگی‌های 100 برابر نسبت به سامانه‌های قبل از خودش را که در فضاپیماها استفاده شده ، شامل می‌شود.

هوشمند با اشاره به ظرفیت‌های بسیاری که برای توسعه فناوری در حوزه صنایع دریایی و دریانوردی وجود دارد، خاطرنشان کرد: سامانه‌ای مثل تلسکوپ هابل توانسته است تا چندین میلیون سال نوری در فضا مکاشفه کند وعکس و تصویر ارسال کند اما ما از عوالم چند کیلومتری زیر اقیانوس‌ها بی‌اطلاع هستیم. بنابراین فناوری‌های دریایی بسیار جای توسعه و پیشرفت دارد.  

هوشمند در اولین نشست شورای تخصصی صنعت دریایی کشور، تاکید کرد: فناوری و بحث نوآوری یکی از اساسی‌ترین موضوعاتی است که باید در حوزه دریا به آن پرداخته شود؛ صنعت دریا در حوزه‌های کشتی‌سازی، کشتی‌رانی و خدمات بندری برای توسعه بدون استفاده از فناوری‌های نوین عملا موفق به دست‌یابی به اهداف خود نمی‌شود.

مدیر کمیته فناوری‌های نوین شورای تخصصی صنعت دریایی کشور، یکی از شروط اصلی توسعه تجارت در کشورها را توسعه فناوری‌های نوین دریایی عنوان کرد و گفت: اگر بپذیریم وبدانیم که بزرگترین و تجاری‌ترین شهرها در دنیا بنادر کشورها هستند اگر ما می خواهیم کشورمان پیشرفت کند ،باید  صنایع کشور در کنار دریا شکل بگیرد وبنادر کشور ما به آن نقطه واقعی خود برسد.

حمایت دولت از شورای تخصصی صنعت دریایی

مشاور رییس دبیرخانه شورایعالی عالی صنایع دریایی ایران نیز در اولین نشست این شورا، با دعوت از بخش خصوصی برای مشارکت با دولت در پیشبرد اهداف توسعه دریامحور، گفت: از بخش خصوصی فعال در حوزه صنایع دریایی حمایت خواهیم کرد.

دکتر رشیدی افزود: ما در شورای عالی صنایع دریایی 100 درصد در خدمت بخش خصوصی و شورای تخصصی صنعت دریایی هستیم؛ یکی از کارهایی که می توانیم در این زمینه و در این مشارکت انجام دهیم آن است که اگر در این شورای تخصصی موضوعی از سوی بخش خصوصی مطرح شده و برای اجرا  وپیشبرد اهداف آن نیاز به مجوز دولتی داشته باشد، شورایعالی این ظرفیت را دارد که براساس ضرورت‌ها و الزامات این موضوعات را مصوب کند. در واقع موضوعات مطرح شده از سوی شورای تخصصی صنعت دریایی کشور، قابل طرح در شورایعالی صنایع دریایی کشور و دریافت مصوبه در این شوراست. وی تاکید کرد: ما در حوزه دریایی در بخش خصوصی افراد توانمند زیادی داریم که شورای تخصصی صنعت دریایی کشور باید از حضور آن‌ها وتوانمندی‌ها  ونظراتشان بهره‌مند شود.

 

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟