۱۴۰۳/۰۹/۱۹
رییس کمیته تخصصی تامین مالی و فاینانس شورای تخصصی صنعت دریایی :

صنعت غیرتجاری محکوم به شکست است

رییس کمیته تخصصی تامین مالی و فاینانس شورای تخصصی صنعت دریایی، بر ضرورت تجاری شدن صنعت تاکید کرد.
صنعت غیرتجاری محکوم به شکست است

 علی اکبر غنجی، فعال حوزه کشتیرانی و صاحبنظر صنایع دریایی و همچنین رییس کمیته تخصصی تامین مالی وفاینانس شورای تخصصی صنعت دریایی، با اشاره به ساختار اقتصاد ایران، گفت: اقتصاد ایران از سه بخش دولتی، تعاونی و خصوصی تشکیل شده است. اما همیشه بحث از بازار ساز است که این بازارساز نیز دولتی است. تا زمانیکه تمام نگاه ها به سمت دولت است و این طرز فکر وجود دارد، اقتصاد و صنایع نه به لحاظ مالی ساماندهی می شوند و نه از نظر سایر امور. در واقع در چنین شرایطی دولت در همه زمین ها وارد شده و بازارسازی می کند.

وی در اولین نشست شورای تخصصی صنعت دریایی تاکید کرد: برای جذب منابع مالی باید بین زنجیره ارزش و زنجیره تامین تطابق ایجاد شود. در این زمینه توجه به چند آمار مهم قابل توجه است. براساس آمارهای کمرگ مربوط به سال 1402 میزان تراز تجارت کشور 153 میلیارد دلار است و کل حمل ما براساس تن 178 میلیون تن است. سهم دریا نیز این اعداد حدود 75 میلیون تن است. ارزش تجارت جهانی در سال 2023 براساس گزارش آمریکا 32 تریلیون دلار با وزن 15.2 میلیارد تن و سهم دریا از آن هم 12.4 میلیارد تن است.

استفاده از ظرفیت بازیگران اصلی اقتصاد

غنجی با اشاره به سهم ایران از تجارت جهان گفت: میزان سهم ما از تجارت جهان 48 /0 درصد و میزان سهم ما از حمل جهان 1.37 درصد است. میزان واردات کشور در 1402 معادل 64 میلیارد دلار بود که حدود 25 میلیون تن است. این ها بازیگر دارند؛ ما اگر امروز صحبت از منابع مالی می کنیم باید بازیگران اصلی اقتصاد را مورد توجه قرار دهیم. امروز اگر ما وارد کننده غلات هستیم در جلسات ما باید شرکت های بازرگانی حضور داشته باشند؛ با انفعال ما همه این شرکت ها خودشان سامانه های لجستیک دارند. سامانه های لجستیک این ها در صورت های مالی شان اثرگذار است .درنتیجه می بینیم که هر کدام از این شرکت های بزرگ سامانه های پخش خود را دارند و حتی یک بنگاه اقتصادی بزرگ بنگاه های دیگر را هم خریداری می کند. پس بین زنجیره ارزش و زنجیره تامین باید تطابق های لازم ایجاد شود.

وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که عدد بازار داخلی کشور 153 میلیارد دلار و عدد بازار جهانی 32 تریلیون دلار است ،آیا بخش صنعتی ما نیاز دارد باز هم به دولت و منابع دولتی فکر کند؟ لازم است تا بخش خصوصی و تعاونی بخشی از این بازیگران اقتصادی کشور را به صحنه آورده و از منابع مالی این ها استفاده کند. چه ایرادی دارد صنعت کشور در حوزه صنایع دریایی وارد شود؟ نکته مهم آن است که نباید فقط به صنعت خود فکر کنید؛ صنعت غیرتجاری محکوم به شکست است و برای تجاری شدن آن چاره ای جز هم نشینی با تاجران نداریم.  تکیه صرف به دولت و مجلس و منابع دولتی، تفکری اشتباه است چون اساسا دولت منابع محدودی دارد.

انتهای پیام/

نظر خود را درباره این خبر ثبت نمائید

نظرسنجی
قیمت ها
ارزیابی شما از محتوای پایگاه خبری گفتمان دریا چیست؟